08/13/14 08:46
(http://pik.bg)

Екатерина Захариева: Ще направим всичко, за да не се увеличава цената на тока

Екатерина Захариева: Ще направим всичко, за да не се увеличава цената на тока

На въпрос ще има ли повишение на цената на тока, Захариева коментира: „Предвид състоянието на енергетиката цената на тока, определяна от регулатора, са застрашаващи и опасни за нея. Това е и моето притеснение – че ако останат така нещата, както са до момента, състоянието на мрежата е такова, че не се знае докога ще издържи. Това заяви пред Нова телевизия служебният икономически вицепремиер Екатерина Захариева. Тя подчерта, че ДКЕВР трябва да бъде така структуриран, че да върши професионално и надпартийно работата си. 

„Режим на тока може да се случи само, ако остане сегашното състояние и системата не може да се поддържа. Ще направим всичко възможно да няма режим на тока. Това, което ние правим, е да предприемем спешни и незабавни стъпки това да не се случи“, допълни Захариева.

Тя поясни, че екипът на служебното министерство е сформиран единствено на база професионалните качества на всеки. „Ние сме на тези постове, защото президентът е преценил, че сме добри специалисти в своите области“, заяви Екатерина Захариева. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване