08/14/14 20:45
(http://pik.bg)

Бареков в Нови пазар: Назначенията на служебния кабинет ще прикрият следите на предишните правителства

Бареков в Нови пазар: Назначенията на служебния кабинет ще прикрият следите на предишните правителства

ГЕРБ върнаха старите шефове на Митниците, Управлението по горите и АПИ, за да могат през следващите два месеца да крадат. Това каза лидерът на "България без цензура" и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков пред членовете и симпатизантите на ББЦ в Нови пазар. Според него скандалните назначения са направени, за да може да се прикрият следите от предишните правителства.

По думите на Бареков Местан и Борисов неслучайно са избрали датата 5 октомври, на която трябва да се проведе вота. Тогава е Байрама, пропомни лидерът на ББЦ. Според него целта е ДПС да вземат 100 хил. гласа повече, за да могат след изборите да управляват заедно с ГЕРБ.

"Ако ни подкрепите, ние отново ще им объркаме сметките. Само присъствието на ББЦ в следващия парламент ще гарантира, че ДПС няма да е там, за да разпределя порциите, което е голямата им игра", каза лидерът на ББЦ.

Това, което предлагаме, е една умерена центристка политика, обясни той и допълни, че това означава достъпно здравеопазване, образование и работа. Според лидера на ББЦ социалната политика трябва да се обърне към младите хора, но за възрастните трябва да има увеличение на пенсиите. "Срам ме е в Европа да кажа с какви пари живеят българските пенсионери", призна Бареков. Според него страната ни трябва да наблегне на три неща - силен туризъм, силно земеделие и преработвателна промишленост. "Това искаме ние. Няма да ви говорим за магистрали и затягане на колани, защото други вече го направиха и излъгаха. За да се случи онова, което искаме, трябва да имаме силен кабинет и държавност", заключи Бареков.

"България е родена в този регион. Неслучайно тук има села като Дулово, но защо няма туризъм?", попита зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. "Нима в Мадара, където е един от най-старите паметници в Европа, няма какво да се види? Вместо това ние предлагаме на туристите едно напиване", отбеляза със съжаление той.

Петров цитира и данни от статистиката, които показват, че тази година страната ни отбелязва спад в туризма с 12%. Причината, според него, са събитията в Украйна – от една страна у нас не можаха да  дойдат украинците, а от друга - неруснаците отказаха да ни посещават. "Те почиват тук единствено, защото се чувстват спокойни, заради това, че са сред славяни, а ние, с нашите стъпки направихме така, че да ги откажем да идват при нас. Всички знаете какво се случи през последните дни, когато Русия забрани вноса на наши земеделски продукти. За подобен проблем г-н Бареков предупреди още пролетта, защото осъзнаваше същината на проблема. Не дай си Боже нещо да се случи сега и с газта", завърши Петров.

България има сериозна нужда от реформи, изтъкна другият зам.-председател на ББЦ Светлин Танчев. Ето защо, формацията ще заложи на бързото въвеждане на електронно правителство, което би намалило администрацията и натиска върху бизнеса, обясни Танчев. Според него не е нужно да имаме безброй органи, ефектът от чието съществуване е да се рекетира излишно бизнесът, а напротив - техният брой трябва да се намали.

"Здравеопазването има тотална нужда от реформи. В началото НЗОК започна с 600 милиона, сега оперира с 4 милиарда, но промяна в услугата няма. Третото най-важно нещо е образованието. Това, което ни се случва сега, е на база на рухналата ни образователна система. То трябва да е много по-адаптирано към съвременните изисквания на бизнеса", каза Танчев.

Най-корумпирани са съдът и митниците, каза човек от залата и попита как може да бъде решен този въпрос. "Рибата се вмирисва откъм главата" - с тази поговорка отговори лидерът на ББЦ. "Гласувайте за нас, точно заради това ние предлагаме закона "Чисти ръце". Той е гаранция, че онезо на върха няма да могат повече да крадат", подчерта Бареков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване