08/14/14 12:17
(http://pik.bg)

Бареков направи дарение на пострадали училище и детска градина в "Аспарухово"

Бареков направи дарение на пострадали училище и детска градина в "Аспарухово"

Дарение на стойност 2000 лв. направи лидерът на "България без цензура"-Николай Бареков на Училището за слепи и Детска градина "Валентина Терешкова" във варненския квартал "Аспарухово", съобщиха от пресцентъра на партията.

Двете учебни заведения бяха сред пострадалите от потопа през средата на месец юни тази година. 
Лидерът на ББЦ и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента дари на детската градина принтер, консумативи и играчки, а училището, което има свои спортни успехи, получи фитнес уреди.

В детската градина се възпитават 170 деца на възраст от три до седем години. Целият приземен етаж, където са кухнята и част от другите сервизни помещения, са били напълно потопени, разказа директорката Анна Константинова. Две седмици са били необходими на доброволците, сред които бяха и младежите от ББЦ, за да се изчисти тинята от там. 

Детската градина вече е започнала да добива нормален вид, като надеждата на ръководството е ремонтите да приключат до средата на септември, когато ще започнат занятията на малчуганите.

"Бях един от първите, които реагираха след потопа", припомни лидерът на ББЦ и съобщи, че има положителен отговор на писмото, което изпрати до Европейската комисия с молба да се отпуснат 20 млн. евро за справяне с последиците от потопа в Аспарухово. "Силно се надявам да ме подкрепите на предстоящите избори. Аз се кандидатирам от вашия район и винаги ще можете да разчитате на моята помощ", ангажира се Бареков.Училището за слепи е второто по рода си в цяла България. В него се обучават 130 деца от цялата страна. Спортът е сред приоритетите в работата на педагозите там. Възпитаниците му са завоювали световни титли в леката атлетика, имат национални шампиони в спортовете за незрящи голбал и шоудаун. От времето на възникване на Параолимпийските игри училището винаги е имало свои представители.

Лидерът на "България без цензура" се ангажира да помогне отново до края на лятото с лични средства, за да може децата да започнат новата учебна година при едни нормални условия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване