08/14/14 14:50
(http://pik.bg)

Яне Янев пред ПИК: Ваньо Танов може да има труден и тежък характер, но е като питбул в борбата срещу корупцията! Цензурата да спре да го атакува!

Яне Янев пред ПИК: 
Ваньо Танов може да има труден и тежък характер, но е като питбул в борбата срещу корупцията! Цензурата да спре да го атакува!

"Тези, които критикуват Ваньо Танов, не виждат гредите в собствените си очи, а виждат сламките в неговите. Танов може да има труден и тежък характер, но е като питбул и съм убеден, че той е единственият, който може да сложи ред в митниците", заяви пред ПИК Яне Янев.

"Аз съм викал Танов в моята комисия на изслушване, тогава когато с Бойко Борисов сме били най-големите опоненти и още помня колко конкретно и педантично той показа всички данни за състоянието на митниците, които бяха прикривани години наред от предишните им шефове.

Ваньо Танов е човек, който е имунизиран на тема Корупция. Аз съм оглавявал Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта два пъти и при мен са идвали какви ли не сигнали, но срещу него не е имало нито един", категоричен е лидерът на РЗС.

Според него Танов не бива да бъде атакуван от "Цензурата" на Бареков.

"Не мога и не искам да бъда адвокат на Танов. Нещо повече - с него сме си разменяли остри реплики, когато е било в интерес на работата, но съм убеден, че няма фактор в държавата, който може ду му въздейства, за да направи нещо нередно", подчерта Янев.
 - Не случайно прокуратурата се произнесе по т.нар. скандал "Мишо Бирата" без да може да обвини нито Борисов, нито Танов.

Янев твърди, че действията на прокуратурата по този казус са потвърдили, че Борисов и Танов не са пристъпили закона.

"Сега, когато приходната част на Агенция "Митници" е в долна мъртва точка, няма много мераклии, които да искат да оглавят институцията. Единственото, което правят много хора е да злословят срещу Танов. Иначе съм убеден, че Танов не е удобен на нито една партия, но е удобен на държавата, защото не може да спре корупцията в митниците, но може да я намали в поносима степен", смята Янев.

 

Публикувана на 08/14/14 14:50 http://pik.bg/яне-янев-пред-пик--news213865.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване