08/15/14 14:37
(http://pik.bg)

Ивайло Калфин: Съдебната реформа е наложителна

Ивайло Калфин: Съдебната реформа е наложителна

Съдебната реформа вече е крайно наложителна. Това заяви във Варна водачът на листата на АБВ за областта за предстоящите парламентарни избори Ивайло Калфин, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. Ивайло Калфин посочи, че част от реформата в съда трябва да бъде намаляването на мандата на главния прокурор и председателите на висшите съдилища.

„Необходимо е изграждането и на второ равнище на самоуправление, като се вземе една по-голяма форма – например на шестте региона за икономическо планиране. Необходимо е и намаляването на броя на българските общини, както и броят на народните представители – за съжаление броят на населението на страната постоянно намалява, логично е да се намали и броят на депутатите. Ние настояваме половината от тях да бъдат мажоритарно избрани за да могат да носят лично отговорност за работата и действията си” каза Ивайло Калфин.

Той потвърди, че АБВ ще настоява и за промяна в Закона за референдумите.

„Борбата с корупцията, подобряване на здравеопазването и образованието ще бъдат наши перманентни задължения”, посочи още Калфин. Той допълни, че последната година е била пагубна за българското образование.

„Но това не е прецедент а е процес, който започна преди двайсет и пет години. Именно заради това ние от АБВ твърдим, че е наложително да се промени българският политически модел”, добави още Ивайло Калфин.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване