08/15/14 23:45
(http://pik.bg)

Огънят в ТИР на автомагистрала „Тракия“ е погасен

Огънят в ТИР на автомагистрала „Тракия“ е погасен

Погасен е огънят, възникнал в ремарке на ТИР, натоварен с текстил. Това съобщиха за "Фокус" от Пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. Няма пострадали при инцидента на автомагистрала „Тракия“ в района на Вакарел. Движението постепенно се нормализира.

Сигналът за възникнало запалване в прикачено ремарке на ТИР е получен в полицията и в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към 21.30 часа. Два противопожарни автомобила от службите в Ихтиман и Елин Пелин с 8 души екипи огнеборци са насочени към мястото на инцидента – на 26 км преди София, в района на Вакарел, на автомагистрала „Тракия“. Няма пострадали.

Според първоначалната информация, запалването в ремаркето на ТИР-а с македонска регистрация, превозващ хавлиени изделия, е станало в движение. Влекачът е откачен и огънят не се е прехвърлил върху него. За кратко време движението по магистралата в посока към столицата е било спряно. Към този час огънят е погасен, огнеборците доизгасяват част от тлеещия товар. Движението се осъществява в крайната лява лента и постепенно се нормализира. Два патрула на „магистрална полиция“ – ОДМВР-София и един от РУ-Ихтиман насочват движението.
Предстои изясняване на причините за възникналия инцидент, които най-вероятно са свързани с техническа неизправност.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване