08/15/14 08:48
(http://pik.bg)

Служебният здравен министър увери: Политическите назначения ще бъдат изчистени

Служебният здравен министър увери: Политическите назначения ще бъдат изчистени

Предварителните данни показват, че бюджета на фонда за лечение на деца е изчерпан. Той е бил 5 милиона лева. Днес имам среща с министъра на финансите, с който ще обсъдим недостига на пари в здравеопазването. Това каза министърът на здравеопазването Мирослав Ненков пред Би Ти Ви.

"Вероятно ще се наложи и смяна на обществения съвет на фонда. Новият директор би могъл да оптимизира разходите във фонда", коментира здравният министър.

"Не съм в позиция да държа сметка на бившия министър Андреева. За да има такава смяна в последния момент вероятно има много сериозна причина, заради това ще проверим състоянието на болниците и причините ще станат ясни. Министърът назначава хора във възлови болници, за да може да разчита на тях и да работи с тях. Това са хора от Министерство на здравеопазването и от политическия кабинет. Тъй като политическият кабинет си отива и те си отиват с него. Промени ще има и в ръководството на онкологията", увери д-р Ненков.

Според д-р Ненков нормално е всеки лекар да иска по-добри условия на работа.

"В Спешна помощ има предложение да се увеличат дежурствата на 7 часа. По този начин медиците ще получават и повече пари. Началникът на Спешна помощ д-р Гелев се връща на работа и е готов да помогне на Спешната помощ. С него ще работим добре, но ще бъде гледан под лупа и той го знае. Има съмнения за нарушения в обществени поръчки, но повече подробности ще мога да дам другата седмица. Пример не мога да ви дам, но има вероятност да се спрат ремонти на спешните отделения в страната. Те ще бъдат направени по прозрачен начин. Липсата на пари в НЗОК ще преборим с оптимизация на работата и много икономии. Легловата база е много голяма на фона на обемите на пациентите, които обслужват. Това е оценката и на външните експерти", посочи Ненков.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване