08/20/14 12:50
(http://pik.bg)

Баща потроши полицейски бус, искал си децата обратно

Баща потроши полицейски бус, искал си децата обратно

Многодетен баща от Враца счупи полицейски бус, за да върне децата си, пише „Конкурент".

До спречкването с униформените се стигнало, след като служители на отдел „Закрило на детето” пристигнали в дома му, за да вземат четири от хлапетата му.

Семейство Илиеви били настанени в общинско жилище в ж.к. „Сениче”, но заради натрупани задължения в размер на 1 500 лв. трябвало да напуснат дома си в срок до 29 юли. Когато пристигнали социалните работници, за да изведат непълнолетните наследници и да ги настанят в дом за деца лишени от родителски грижи, заварили децата сами и извикали майката Анка. Когато й обяснили целта на посещението си, станал скандал. Тя не искала да даде отрочетата си и ги дърпала от ръцете на служителите. На място били и двама инспектори от полицията, които съдействали на социалните за качването на малчуганите в служебния бус.

Когато Митко видял потеглящото возило, той се хвърлил пред него с викове. След като униформените му обяснили да направи път, бащата се поместил. Когато бусът минал покрай него обаче, решил да се затича. Настигнал го и се хванал за страничната врата, викайки да му върнат децата. Митко се понесъл с возилото, но вратата се счупила, а с нея паднала и лайсната. Мъжът се строполил с вратата насред пътя.

„Уплаших се, защото чух децата ми да плачат. Не исках да ми ги вземат, много ги обичам“, обясни той.

Заради буйната си реакция Митко е с повдигнато обвинение за повреждане на буса, собственост на полицията. Нанесената щета е за 493 лв. Според обвинителния акт престъплението е извършено непредпазливо.

Майката и бащата вече не живеят в общинското жилище, а са настанени във фургон. Семейство Илиеви има общо 10 деца. Преди време Анка и Митко искали да си върнат най-малкото хлапе. Опитите им обаче останали неуспешни заради тежко заболяване на бебето и невъзможността им да му осигурят условия и лечение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване