08/20/14 10:37
(http://pik.bg)

ВСС представи системата за гласуване за административни ръководители в съдебната система

ВСС представи системата за гласуване за административни ръководители в съдебната система

ВСС представи системата за гласуване, чрез която се провеждат избори за административни ръководители в съдебната система, предаде „Фокус”.

Представянето беше извършено от Ясен Тодоров, член ВСС и председател на ПК „Професионална етика и превенция на корупцията” и на всеки представител беше дадена възможност да влезе в ролята на магистрат от Висшия съдебен съвет.

Ясен Тодоров обясни, че в писмо от 11 неправителствени организации се поставят няколко въпроса на вниманието на ВСС, един от които е начина на гласуване. В тази връзка той презентира начина на гласуване и подчерта, че от един пункт може да се гласува само веднъж, гласуването от отделните пунктове се отразя коректно в крайния резултат, няма как да се разбере как е гласувано от даден пункт и няма възможност за повторно гласуване от същия пулт.

„Едно лице може да упражни един глас, няма как да се направи обратна проверка как е гласувал даден човек”, посочи Ясен Тодоров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване