08/20/14 12:51
(http://pik.bg)

Извънредно! Спешната помощ в Годеч остава без лекари!

Извънредно! Спешната помощ в Годеч остава без лекари!

От 1 септември годечките лекари ще обслужват жителите на съседните общини – Драгоман, Своге и Костинброд. Промяната е по решение на Спешна помощ в София-област, пише BNews.bg.

Спешна помощ на населението на Годеч ще оказват медицинските сестри, които остават на работа заедно с шофьорите на линейки. Зам.-директорът на „Спешна помощ“ София-област - доктор Пламен Китанов, заяви пред местна медия, че проблемът е в липсата на лекари в града, които да дежурят 24 часа.

„Имахме два варианта. Единият е да затворим изцяло най-слабо натоварения филиал, какъвто е този в Годеч, което не искаме да си позволим. Другият вариант е да го направим с долекарски екип“, споделя д-р Китанов пред пресата в града.

„За да имаме 24-часово дежурство, ни трябват шестима лекари, а в Годеч останаха трима.

С тях няма как да направим график, за да има лекар непрекъснато. Не е възможно. Затова стигнахме до извода да го направим долекарски екип. Няколко от фелдшерите в Костинброд ще дойдат да работят в годечкия филиал на „Спешна помощ“ в Годеч и част от сестрите ще бъдат изкарани в линейката, за да може да обслужват населението“, допълва още той.

„Сега годечани трябва да покажат мястото си сред обществото. Да отстояват и да запазят екипите, които цял живот помагат на нуждаещите се от спешна помощ болни.

„Лекарите имат нужда от подкрепата на града“, недоволстват пред BNews.bg годечани, засегнати от промените в „Бърза помощ“ в града.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване