08/20/14 11:06
(http://pik.bg)

Местан регистрира ДПС за вота с 10 012 подписа

Местан регистрира ДПС за вота с 10 012 подписа

ДПС внесе в ЦИК 10 012 подписа за регистрирация за предсрочния вот на 5 октомври. Те бяха донесени в комисията лично от лидера на движението Лютви Местан, който обаче отрече в бройката да има някакъв символизъм, предаде Bnews.bg.

На излизане лидерът на партията Лютви Местан заяви, че ще продължат зададената на евровота линия на спокойна, толерантна и градивна кампания.

Той изтъкна, че след близо 2-годишен период на политическа нестабилност, през който сме преживели 4, а предстои и 5-о, правителства, страната се нуждае от политическо спокойствие.

На изборите гласът за ДПС ще бъде глас за национално съгласие, заяви Лютви Местан и подчерта, че какво място ще заемат като резултати за тях е вторичен проблем.

За нас е важно избирателите да оценят ролята на ДПС за намиране на изход от политическата криза, каза политикът и припомни, че именно те са изрекли формулировката за плавен преход към политическата стабилност.

Лидерът на ДПС изтъкна и че независимо от резултатите на 5 октомври трябва да се положи усилие за намиране на формулата за стабилно управление на България. Изказването му е във връзка с думите на Борисов, че ако няма 121 депутати, няма да прави правителство.

Всички се уморихме от самоцелната конфронтация и от честата смяна на правителства, време е за спокойствие и за отговорно управление, каза Местан като не скри предпочитанията на движението към формата на широкото политическо съгласие.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване