08/20/14 16:09
(http://pik.bg)

Румен Петков: Недоволството срещу БСП се разширява

Румен Петков: Недоволството срещу БСП се разширява

Недоволството от катастрофалния резултат от управлението на БСП се разширява и от начина на определяне на водачите на листи. Това обяви на пресконференция в Пловдив, председателят на предизборния щаб на Коалиция АБВ Румен Петков.

По думите му, ако се погледне начинът на определяне на водачите на листи на БСП ще се види, че в много голяма степен това е пряко развитие на провалилата се парламентарна група, но с тази разлика, че депутат Х от Сливен го местят в Перник или от Шумен в Пловдив. Според Румен Петков, това е един стремеж за самосъхранение на един провалил се елит, което буди допълнително напрежение.  „Аз лично очаквам протестен наказателен вот към ръководството на БСП”, коментира Петков, цитиран от радио Фокус.

По думите му, не е добър знак при една провалена финансова политика, при една провалена политика на приходите, за водач на листа да бъде сложен човек, който е отговарял в Министерство на финансите за приходната част в агенцията. Това, според Румен Петков, е доста нагло. ''Трябва да можеш да направиш оценка на обществените нагласи. Но да сложиш водач на листа в сектор, в който провалът е видим, това не е нормално'', подчерта Петков.

По думите на председателя на предизборния щаб на Коалиция АБВ, служебното правителство се занимава с неща, които не са негова работа. ''Слушаме тук в последните дни служебни министри да говорят за стратегически решения, политиката на доходите. Това работа на служебния министър ли е?'', попита Петков Той добави, че министърът на правосъдието е тежък провал, лично на премиера Близнашки. ''Не можеш да назначиш за министър на правосъдието човек, който е изключен от адвокатската гилдия'', коментира Петков.

По думите му, точно в правосъдието са най-големите обществени очаквания. Според него, по този начин се показва, че редът и законите нямат значение. По думите на Румен Петков, служебното правителство трябва да се концентрира главно върху организацията и провеждането на избори. То трябва да направи и един по-сериозен анализ на състоянието на държавата. ''Например, колко са задълженията на болниците към ВиК и електроснабдителните дружества, към доставчиците на лекарствата – това е около 1 милиард. И това е пасив, който правителството на БСП, ДПС и Атака оставя на българските граждани'', подчерта Петков. Според него, има много безумни решения на предишното правителство. Едно от тях е, решението за разкриване на 20 търговски представителства в чужбина. ''Не виждам сериозна логика да закриеш търговско представителство в Португалия, във Франкфурт, в Дания, и да разкриеш например в Гана. Кои са търговските възможности, които министър Драгомир Стойнев в видял в Гана?'', попита Румен Петков. Според него, Стойнев е надминал собственото си безумие.

По думите на Петков, тези неща се крият от широката публика. Той добави още, че никой не е искал мнението на Търговско-промишлената палата, на Българска стопанска камара. ''Някой направил ли е сметка колко ще струва това на данъкоплатеца. С каква мотивация се прави'', добави още председателят на предизборния щаб на АБВ. По думите му, има и един изключително грозен акт на МВР, който пряко обслужва мафията. Става въпрос за закриването на представителствата на МВР в Белград, в Скопие, в Москва. ''Очевидно екипът на министър Йовчев е бил убеден, че ние нямаме абсолютно никаква контрабанда със Сърбия и Македония'', каза Петков.

Според него, тези неща трябва да бъдат казани на хората. ''Не можем да продължаваме да управляваме държавата нелегално'', категоричен бе Румен Петков. Според него, съществува и въпросът Какво стана с 500 млн. лв., които бяха дадени на общините. Той подчерта, че служебното правителство не трябва да решава проблеми, които ще стоят след 5 години, а трябва да бъдат решавани проблемите на деня. Румен Петков добави, че трябва да се види и какво стана с парите за Добрич, Варна и Велико Търново.

''Това е пример за хвърляне на прах в очите, че средствата се разпределят по определени проекти, а в някои населени места изобщо няма проекти. Тази арогантност отвращава хората от държавните институции'', добави Румен Петков.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване