08/21/14 09:27
(http://www.klassa.bg/)

И Джордж У. Буш беше полят с ледена вода в кампанията за амиотрофичната латерална склероза

 Бившият президент на САЩ Джордж У. Буш прие предизвикателството на кампанията за обливане с кофа ледена вода и предизвика колегата си Бил Клинтън да стори същото, предаде "Асошиейтед прес".

Във видео, разпространено чрез профилната му страница в социалната мрежа Facebook Буш казва: "Не мисля, че подобава на президент да се плиска с ледена вода, така че просто ще ви напиша чек."

Видеото показва обаче как съпругата му Лора усмихнато го залива с вода и заявява: "Този чек е от мен - не исках да си развалям прическата."

Кампанията цели да събере средства за борба с болестта амиотрофична латерална склероза, позната също като болестта на Шарко и като болестта на Лу Гериг - невродегенеративно заболяване, изразяващо се в отслабване на функцията на периферните нерви.

Благодарение на предизвикателството с изливане на кофа ледено студена вода на главата, последвано от призив за дарение в подкрепа на американската неправителствена организация ALS Association, заболяването придоби световна известност.

От юли десетки хиляди души, известни или неизвестни, се включиха в предизвикателството, чиято цел е да събере средства, но и да накара хората да научат повече за амиотрофичната латерална склероза. Според правилата всеки, който приеме да се залее с ледената вода, трябва да дари 10 долара и да предизвика нови хора. Ако откаже задачата, трябва да дари 100 доларa.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване