08/21/14 14:18
(http://www.klassa.bg/)

Перничани в националното ръководство на Младежката организация и Федерацията на женските клубове на ПП АБВ

 Перничани влизат в националното ръководство на Младежката организация и Федерацията на женските клубове на политическа партия АБВ.

Явор Давидков бе избран за заместник- председател на младежката организация. В националния съвет на структурата влизат още младите перничани – Адриана Иванова, Васил Альошин, Венцислав Иванов и Антоан Димитров.

Младежите в партията на президента 2002-2012 Георги Първанов поискаха да бъде създадена среда за запазване на националната идентичност и самочувствието на младото българско семейство. Обявиха, че ще организират  и акция за почистване и подпомагане на пострадалите хора в Мизия.
По време на учредителната конференция присъства лидерът на АБВ Георги Първанов и заяви, че партията му трябва да покаже, че е близко до хората и не прави политика само за жълтите павета. АБВ трябва да се бори с проблемите, свързани с негативните демографски тенденции и с преодоляването на зачестилата неграмотност сред населението.

Той  очаква от младите хора на партията да разчупят протокола и шаблона. „Бих искал наистина да има повече свежест, чар и атрактивност в „АБВ-младежи”, обясни Първанов. Той връчи и 10 членски карти на най-младите членове на АБВ. Сред тях бе и Явор Давидков.

Федерацията на женските клубове на ПП АБВ също избра своето ръководство. Учредителната конференция водеше кметът на Перник и секретар на регионалното и местното самоуправление в Изпълнителния съвет на политическа партия АБВ  Росица Янакиева. Председател на структурата  стана Иглика Иванова. В  контролния  съвет на федерацията пък влиза перничанката Станислава Антова.

В учредителната конференция на жените участваха 68 делегати. От тях над 60 процента бяха с висше образование.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване