08/21/14 18:09
(http://www.klassa.bg/)

Прокуратурата обясни защо вече не разследва Мишо Бирата и Чакъра

 Прокуратурата се обиди на публикации в медиите, че спешно прекратява делата и досъдебните производства около лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

През последните седмица стана ясно, че са прекратени разследванията за записите с Борисов и шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов за Михаил Михов, както и разследването за смъртта на Тодор Димов-Чакъра. И с двете дела е свързан Бойко Борисов.

Днес на сайта на държавното обвинение бяха публикувани постановленията за спиране на двата случая. В съобщението се припомня, че няма практика за да се дава гласност на решенияата на магистратите.

Този път обаче „имало много запитвания от медиите“, както и „едностранчивото и невярно представяне на фактите и причините за прекратяването на две досъдебни производства, отразени в публикация на в. “Капитал“ от 20 август 2014 г. „Прокуратурата разчиства едно по едно делата около Борисов преди изборите. Тихомълком са прекратени разследванията за Мишо Бирата и Чакъра“.

От документите става ясно, че мотивът, с който се прекратява разследването "срещу неизвестен извършител" по делото за Михаил Михов-Мишо Бирата е, че не е открито престъпление. Според прокуратурата липсва автентичният разговор между експремиера и тогавашния и настоящ шеф на митниците.

При разследването за смъртта на Тодор Димов - Чакъра изводът на прокуратурата е, че не е извършено престъпление. Действията на командосите и полицейските служители при опита за задържане му в края на 2003 г. са били "общественонеобходими и всъщност единствените възможни“ съгласно разпоредбите на Закона за МВР.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване