08/21/14 08:47
(http://noresharski.com/)

Протестна мрежа ще поиска от премиера прозрачност в работата на изпълнителната власт

Няколко дни след като министър-председателят Георги Близнашки обяви пред медиите, че в края на тази седмица ще се срещне с представители на различни организации от протестиращи, от Протестна мрежа публикуваха на своята Facebook страница няколко свои искания, които ще представят лично на премиера.

„Като неформална организация на граждани, поставяща си за цел да бъде коректив на всяко управление, искаме да направите всичко, което е във Вашите правомощия, за да осигурите пълна прозрачност и публичност във всички обществено-значими сфери“, пишат от Протестна мрежа. Според тяхната публикация срещата им с Близнашки ще бъде в петък.

Освен исканията си за прозрачност на важни за страната енергийни договори, за това дали е имало разследвания срещу журналисти и протестиращи, за създаване на публичен електронен регистър с пълна информация за спечелилите европроекти участници и максимално съдействие на Комисията по досиетата, протестиращите са подготвили и конкретни предложения в областта на културата, транспорта и правосъдието.

The post Протестна мрежа ще поиска от премиера прозрачност в работата на изпълнителната власт appeared first on Noresharski.com.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване