08/22/14 08:37
(http://e-vestnik.bg/)

Бунт срещу продуцента Митовски, не плаща на актьорите от сериалите

Актрисата Искра Донова: Кани се да обяви фалит, за да не ни се издължи никога

Продуцентът димитър Митовски пристига на парти за сериала “Стъклен дом”, продециран от неговата фирма “Камера”. Снимка: Булфото

Актьори от сериалите на Димитър Митовски организират бунт срещу него и филмовата му компания „Камера“. Продуцентът дължи пари на десетки от тях и те вече нямат надежда да си ги получат. В актьорските среди се носи мълвата, че собствениците на компанията „Камера“ се канят да обявят фалит, за не платят на никого.

Първата, която се осмели да разкрие публично срамната тайна на Митовски и Гочев, е Искра Донова. Ето какво написа актрисата на стената си във фейсбук в четвъртък следобяд:

„На вниманието на актьорите, участвали в „Революция Z“ и „Фамилията“ и по-скоро на тези 90 и няколко процента, на които не е платено: правя затворена група, за да се види кои сме, колко и докога не са ни плащали. Тъй като не мога да ви издирвам поединично, моля тези от вас, на които им писна мрънкането по кафенца с колеги и са готови с името си да застанат зад някакви действия, да ми пишат. На останалите, които се надяват някой друг да им гони правата, им пожелавам приятни снимки!“

Потърсихме я, за да научим подробности около опитите й да си вземе парите от сериалите на „Камера“, в които е участвала.

„В следствие на дълги месеци преговори кога ще ми бъдат изплатени хонорарите за сериала „Фамилията“, който снимах през месец декември, вече ми писна, – заяви Донова пред „Площад Славейков“. – Чух, че доста колеги също не са получили пари, и реших да поема някаква инициатива. Надявам се с колегите да направим нещо заедно, но мога и сама“.

Донова разкри, че обикновено й плащат между 2 – 3 седмици след снимките. Излъчването на „Фамилията“ приключи по Би Ти Ви през април. Но хонорарите за него все още не са платени.

Искра говорила многократно с Деян Русев-Бърт, който я е канил на кастинг за фирмата на Митовски и Гочев. Разговорите с него не довели до резултат. Актрисата подозира, че Бърт има същите проблеми като нейните. Донова твърди, че не е платено не само на актьорите, но и на десетки други от техническия екип. В отговор първо получават оправданието, че от Би Ти Ви не са превели парите. След това разбират, че медията все пак е платила на продуцентите.

„Прехвърлят си топката един на друг. Но за мен няма никакво значение кой на кого е платил или не е. Аз чакам парите, които ми се полагат, откъдето и да е. При всеки от нас сумата е много различна. При някои колеги знам, че дължимите хонорари стигат до 14 000 лв., това е за главна роля“, обяснява Донова.

Актрисата не се притеснява, че след тези разкрития от „Камера“ вече няма да я канят на снимки, нито че ще заведат дело срещу нея: „И да ме преследват, за мен няма никакво значение. Спокойно могат да ме догонят и да ме надминат, ако искат. Единственото, което искам, е да спрат да се подиграват с актьорите. Иска ми се всички в този бизнес да не премълчават, когато имат проблеми. Нека протестират публично – независимо дали се занимават с актьорско майсторство, или просто сервират кафе по време на снимки, защото и те си мълчат изплашени, че вече няма да ги викат пак на работа. Това е някакъв затворен малоумен кръг. Не го разбирам – да те викнат на работа след една година, когато може би пак ще работят безплатно?!“

Искра Донова твърди, че ако сега от „Камера“ й платят дължимите хонорари, при следваща покана за снимки вече ...

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване