08/22/14 06:12
(http://www.klassa.bg/)

Вълшебни пръчици за фотографи

 Магията на фотографията отдавна не се случва само в тъмната стаичка, далеч от погледите на „непросветените”. Днес пазарът изобилства от новаторски, ексцентрични, че даже и откровено гениални джаджи, които значително ще подобрят снимките ви, независимо дали сте професионалист или любител. Тук представяме няколко изключителни продукта, с които да направите още по-интересно „рисуването със светлина”. Повечето от тях не се продават в България, но се предлагат в сайтовете за онлайн шопинг като Ebay, Amazon и др.
Joby GorillaPod – универсален трипод
На улицата фотографите рядко използват триподи, но има случаи, в които тези „патерици” за камери са повече от необходими. Често те са тежки и нефункционални – едни са подходящи за гладки и равни повърхности, други – за прикрепяне към вертикални обекти. Това обаче не важи за Joby GorillaPod, който хем е универсален войник, хем има вид на комично извънземно. На всичкото отгоре е лек, здрав и в зависимост от модела е способен да крепи във всевъзможни позиции голям DSLR фотоапарат, обикновена „сапунерка” или смартфон.


The Selfie – дистанционно за селфита

 
Ако и вие не сте пощадени от всемирната мания по селфитата, това е една must have и крайно fashion джаджа за вас. The Selfie на Gabbagood е устройство за дистанционно снимане на перфектния автопортрет. Към момента е достъпно само за устройства на Apple, но скоро ще бъде пуснат вариант и за други производители на смартфони и таблети. Как работи? Пъхате кабела на The Selfie в 3,5-сантиметровия жак за слушалките, стартирате приложението за камерата, натискате копчето и готово! Останалото зависи от въображението ви.




Bird Photo Booth – фотокапан за птици

 
„Я елате, пилеца, при батко”, пее мустакатият класик на свиленградската чалга Милко Калайджиев. Този рефрен може да послужи за реклама на фотокапана за птици Bird Photo Booth, предназначен специално за мързеливи орнитолози. Вместо да строите къщички със скрити в тях фотоапарати, вземете това хитроумно устройство. Закачете го някъде сред природата, поставете смартфона си в него, отдалечете се и чакайте. Привлечени от хранилката, птичките кацат на точно определена позиция и активират самоснимачката, която командва телефона ви чрез апликации като Videography или Motion.






Fujifilm Instax Share SP-1 – принтер за смартфони

 
Добрите стари полароиди правеха инстантни снимки на също толкова добрия и стар физически носител – хартия. С навлизането на дигиталните камери тези динозаври на фотографията постепенно изчезнаха. Сега Fujifilm осъвременява и възражда въпросната традиция с мобилния принтер за смартфони Instax Share SP-1. След като направите снимка, можете да я изпратите безжично към печатащото устройство чрез безплатната апликация TheInstax. Тя е достъпна както за iOS, така и за Android.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване