08/22/14 08:12
(http://www.dnevnik.bg/)

Вярвам, че мога да поведа "Реформаторския блок", каза Радан Кънев


Готов съм да се боря за лидерския пост в Реформаторския блок, вярвам, че мога да го поведа, каза днес по Би Ти Ви бившият говорител на организацията Радан Кънев. Той уточни, че във вторник на изнесен съвет на ръководството на ДСБ в Пловдив ще стане ясно дали той има подкрепата на партията си да претендира за поста

В отговор на въпрос Кънев каза, че няма нищо рисково в това да се покаже лидерство, смелост и да се излъчи представител, който да се включи в лидерските предизборни битки. Той уточни, че е нелепица твърдението, че Иван Костов е ментор на "Реформаторския блок".

Кънев отрече и възможността за съвместно управление с БСП след изборите. В програмата ниесме казали, че сме готови да участваме само в дясно реформаорско правителство - никакво БСП, ДПС, ченгета или комунисти, уточни той.

Лидерът на ДСБ посочи, че бъдещият премиер трябва да е излъчен от най-голямата дясна партия, като много хора биха били приемлив вариант. Кънев обаче даде да се разбере, че ако първи след изборите са ГЕРБ, предложенията за премиер не трябва да е Бойко Борисов.

Той посочи, че "Реформаторският блок" е постигнал нещо, което нито една коалиция в най-новата ни история не е успяла - да се яви на последователни избори в един и същи състав. Кънев на изключи и други партии да се присъединят към нея, но това може само да донесе печалба.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване