08/22/14 06:55
(http://www.klassa.bg/)

Москва остава без хамбургери

 Руските контролни органи затвориха четири ресторанта на „Макдоналдс” в Москва заради нарушаване на санитарните норми, информира вчера ИТАР-ТАСС. Спря работа и първото в страната заведение от американската верига. Пресата припомня, че станалият легендарен ресторант за бързо хранене на Пушкинския площад отвори врати на 31 януари 1990 г. – още преди разпадането на СССР.

 

От Роспотребнадзор обявиха, че ще проверят за нарушения всички 115 заведения на „Макдоналдс” в Москва. Пресата информира, че контрольорите са тръгнали и из ресторантите от веригата в Свердловска област. В. „Комерсант” информира, че масовата проверка се извършва по поръчение на руския Министерски съвет.

 

От пресслужбата на ресорния вицепремиер Аркадий Дворкович не можаха да дадат коментар на съобщенията в пресата за правителственото разпореждане.

 

Въпреки действията на контролните органи от американската верига не са се отказали от намеренията си да отворят два нови ресторанта в Новосибирск и Омск, информира ИТАР-ТАСС. Нещо повече, по думите на директора по развитие за Русия Ленар Кутлин до 2015 г. „Макдоналдс” планира да стигне до Сибир. В момента в Русия има 435 ресторанта от веригата, в които работят 35 000 души. Годишният доход на компанията в страната възлиза на 1,2 млрд. евро.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване