08/22/14 06:23
(http://www.klassa.bg/)

Отпада роумингът на Балканите

 Отпадане на цените за роуминг между балканските държави договарят регулаторите от Македония, Турция, България, Сърбия и Албания. Инициативата, започнала преди почти 2 месеца, се очаква да влезе в сила от 1 януари 2015 г., като в нея ще бъдат включени също Косово и Босна и Херцеговина, съобщи вчера БГНЕС. От пресцентъра на българската Комисия за регулиране на съобщенията потвърдиха, че участват в преговорите. От там обаче коментираха, че за България подобно нещо би било сложно за реализация. Първо, защото сме страна - членка на Европейския съюз. Освен това обаче, за да стане факт, това ще наложи множество поправки в закони и други нормативни актове, поясниха от пресцентъра.

 

Според директора на македонската Агенция за електронни комуникации Роберт Орданоски обаче има възможност за реализиране на инициативата, но трябва да се намерят съответните законови решения. ”Докато чакаме Европейската комисия да адаптира нашите цени за роуминг към европейските, които са 4-5 пъти по-високи, ние, балканските регулатори, решихме да договорим двустранно и многостранно отпадане на роуминга за нашите клиенти”, подчерта Орданоски.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване