08/23/14 20:52
(http://www.klassa.bg/)

Борисов никога повече няма да бъде първа сила...!

 ГЕРБ е първа сила в големите градове, но е слаба  в районите с повече роми, затова сигнали за купуване на гласове има от Враца, Монтана, Видин, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Сливен, Стара Загора, там, където има големи ромски гета.Герб не е е това което трябва да бъде. Слаб са структурите.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Мадан, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона. Борисов изрази надежда прокуратурата, ДАНС и МВР да направят всички възможно, за да се ограничи пазарът на гласове и подчерта, че това е зле за репутацията на страната. Аз съм водач в цяла България и нямам пряка битка с Бареков, посочи Борисов в отговор на въпрос дали ще се изправи като водач на листа в Пловдив срещу лидера на България без цензура. "С фалшификатори и клеветници не се занимавам, той е пълен фалшификатор, излезе и измами хората, че съм агент от ДС. С Бареков водя 15 дела и тази битка не ми е пряка с него", отсече той. Кандидат-депутатските листи на ГЕРБ били отдавна готови, но не бързал да ги огласява, специално смятал да обяви имената на водачите им до дни.

"Идва коварна зима, година и половина с популизъм държаха цените на тока, натовариха НЕК с над 3 млрд.лева дългове, направиха безумни договори като се започне с АЕЦ "Козлодуй" и т.н. Добре, че си отидоха, дай Боже след 5 октомври да има стабилно правителство, което да реши тези проблеми, иначе ще е катастрофа", коментира Борисов в Мадан. Той пристигна в родопския град заедно с вицепремиера Йордан Христосков, за да открият новия рудник "Върба-Батанци". "Служебното правителство няма вина, то по-скоро ще се опита да оправи грешките, произтичащи от инатлъка на предишния парламент. Дупката в бюджета е между 600-800 млн. лева и това е по вина на парламента, който не го актуализира", заяви Христосков. Дупката пък в социалния бюджет по предварителни разчети била в размер на 50 млн. лева и наличните средства в социалното министерство се разпределяли по приоритети, за което той е информирал МС. Според Христосков един от приоритетите е да се гарантират социалните плащания, особено детските добавки и тези за инвалидите, както и месечните помощи. Вицепремиерът съобщи, че вече има техническа готовност да стартира програмата за младежката заетост, която ще обхване 8 000 младежи. Квалифицираните ще получават заплата на минималния осигурителен праг, а останалите – 90% от минималната работна заплата, докато чиракуват. Парите за тази програма ще бъдат възстановени от новата европейска програма за развитието на човешките ресурси, ще стартира и нова програма на Европейския фонд за подпомагане на хората в крайна нужда, с която ще им се осигурят хуманитарни пакети, увери Христосков.

В новия рудник "Върба-Батанци", за откриването на който пристигнаха Борисов и служебният вицепремиер Христосков, ще работят 150 миньори. В оборудването му са инвестирани 10 млн.лева, а общата инвестиция за 2 г. в рудодобива в Мадан възлиза на 52 млн.лева, подчерта концесионерът Николай Вълканов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване