08/25/14 18:47
(http://pik.bg)

ББЦ: Борисов да научи Конституцията. Нов дълг се тегли след решение на НС

ББЦ: Борисов да научи Конституцията. Нов дълг се тегли след решение на НС

От днешните изказвания на тема икономика на Бойко Борисов става ясно, че господинът не е запознат с българската Конституция. За да се започне процедура по взимане на нов външен дълг трябва да има функциониращо Народно събрание, което да гласува промяна на Закона за държавния бюджет. Вярно е, че служебният кабинет вече намества ГЕРБ на ключови места в държавата като митниците, пътищата и горите, но тегленето на нов дълг би представлявало тотално нарушение на върховния закон. Това посочва Николай Бареков чрез пресцентъра на ББЦ.

"Защо Борисов иска да взима заеми, а в същото време е категоричен, че няма да повишава доходите на българите и ще реже плащанията от хазната? За какво би ползвал Борисов този заем и това не е ли поредния план на лидера на ГЕРБ за лично облагодетелстване на гърба на изстрадалия български народ, който все още помни постното му управление? Надяваме се икономическият екип на Борисов да започне да му разяснява законите в България и нека първият урок да бъде Конституцията", призовава евродепутатът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване