08/25/14 16:43
(http://pik.bg)

Изпращат ченгета по класните стаи

Изпращат ченгета по класните стаи

Столични ченгета ще бъдат „командировани” из класните стаи в училищата малко след началото на учебната година, съобщиха от столичната дирекция на полицията.

Те ще са там, за да разясняват на хлапетата как да се пазят от колите, докато се движат в софийския уличен трафик, пише "Новинар". 

Основната тема на „полицейското обучение” ще е безопасността по пътищата, но ще има и лекции и примери за безопасността като цяло – наркодилъри и подозрителни субекти, които ще дебнат за жертви, също ще са част от напътствията.

Успоредно с това от СДВР съобщиха, че ще засилят контрола по пътищата, за да пресекат джигитите, докато е време – още преди 15 септември. В сила ще бъде т.нар. принцип нулева толерантност. За всяко нарушение, което застрашава пешеходец или велосипедист, отнемайки му предимството, ще се плащат солени глоби.

Освен това ще има и повече патрулки по улиците именно за да следят за тези нарушения. Те ще са предимно около училищата, детските градини и всякакви учебни заведения. Ще има патрули и около пешеходни пътеки и зони, за които има данни, че често има случаи на неспазване предимството на пешеходците.

Според статистиката на МВР от началото на годината вече са били санкционирани 2333 водачи, отнели предимство на пешеходци. В същото време глобените пешеходци, пресичали „като през полето”, са почти два пъти повече – 4306. За годината до този момент пътнотранспортните произшествия, в които са участвали пешеходци, са 410. За съжаление черната хроника е запълнена със 17 загинали и 391 ранени.

Същевременно стана ясно, че жената, пострадала в зверската катастрофа на магистрала „Тракия” в неделя, е била стабилизирана от лекарите в сливенската болница. Тя пострада тежко на аутобана в района на Нова Загора и като по чудо остана жива.

52-годишната пациентка е настанена в реанимация с травма на гръдния кош, счупени осем ребра и счупване на подбедрицата. Според лекуващите животът й е вън от опасност.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване