08/25/14 05:22
(http://pik.bg)

Паяци напълниха къщите в Пернишко, хората гадаят времето по тях

Паяци напълниха къщите в Пернишко, хората гадаят времето по тях

Много хора изпитват страх от паяците и се чудят с каква отрова да ги премахнат от домовете си. В Пернишко обаче започнаха да гадаят времето по тях.

„Във всяка къща има много паяци. Ако те ни атакуват и влизат вътре, значи времето ще е лошо. Ако ли пък не, значи ще е слънчево и топло”, твърди баба Радка от Перник, пише "Мироглед".

Оказва се обаче, че възрастните хора са напълно прави. Според биолозите, когато паяците търсят укритие, значи времето ще се разваля.  Учените твърдят също, че времето може да се познава и по други насекоми. Ако комарите се събират на рояци, очаквайте в близките дни дъжд. Предчувствайки валежите, комарите се събират за размножаване.Времето ще е лошо, ако не излетят пчелите от кошерите,ще вали и ако мравките запушват дупките на мравуняка.

С паяците са свързани и редица суеверия в Пернишко. Повечето смята, че ако насекомото влезе в къщата, значи ще дойдат гости или ще изкарат пари. Други пък не смеят да го стъпчат,  защото ще им донесе лош късмет. Има и такива, които очакват добра новина, ако видят, че то се катери по паяжината си

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване