08/26/14 06:19
(http://www.klassa.bg/)

България изнася най-много за ЕС, втори е Китай

Страната ни изнася най-много продукти на първо място за страни от ЕС, а второто място е заето вече от Китай. Годишният стокообмен между България и Китай е в размер на 1,9 млрд. щатски долара. Това стана ясно на българо-китайски бизнес форум, организиран от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ), посолството на Китай у нас и Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия.Благодарение на форума, представители на над 20 китайски фирми от различни сектори успяха да осъществят контакт с родни бизнесмени от над 100 български компании.
Служебният зам.-министър на икономиката Ирена Младенова отбеляза, че страната ни се намира в много добри бизнес отношения с Китай, като взаимният интерес е за обмен на стоки в секторите машиностроене и производство на електро части.
Задача пред българския бизнес е да популяризира в Китай и нашата минерална вода, както и розовото ни масло. Друга цел е и премахването на бариерите за хранително вкусовата промишленост, където скоро предстои подписване на споразумение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване