08/28/14 23:56
(http://pik.bg)

Бизнесът климатът държи песимистично равнище

Бизнесът климатът държи песимистично равнище

Бизнес климатът у нас намалява с 1,6 пункта през август на месечна база. Причина за това са проблемите в строителството, търговията на дребно и сектора на услугите. Това става ясно от данните на Националния статистически институт.

Бизнес климатът в промишлеността се запазва приблизително на равнището си от предходния месец. Има известно подобрение при производството с поръчки от чужбина, но не се подобряват очакванията за дейността на предприятията през следващите три месеца.

Основните пречки за развитието на бизнеса в отрасъласа несигурната икономическа среда и недостатъчното търсене от страната.

В  строителнияи отрасъл бизнес климатът се понижава с 2,2 пункта заради резервираните очаквания на строителните предприемачи за следващите шест месеца. Освен това и очакванията им за строителната активност през следващите три месеца са неблагоприятни.

Основният фактор, затрудняващ дейността в отрасъла, продължава да бъде несигурната
икономическа среда, следвана от конкуренцията в бранша и финансовите проблеми относно продажните цени в строителството.

Бизнес климатът в бранша намалява с 0,9 пункта спрямо предходния месец. Причината са неблагоприятните оценки и очаквания на търговците. Относно обема на продажбите и поръчките към доставчиците през следващите три месеца очакванията им са също по-резервирани.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване