08/28/14 19:07
(http://pik.bg)

Валери Симеонов: Предупредихме Близнашки, че се готви мащабно купуване на гласове

Валери Симеонов: Предупредихме Близнашки, че се готви мащабно купуване на гласове

Проведохме сериозен разговор с премиера проф. Близнашки за проблемите относно провеждането на прозрачни и честни избори, каза Валери Симеонов, съпредседател на коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО", пишие "Фокус". „Ние изказахме нашите опасения и проф. Близнашки с разбиране ги прие. Коментирахме какво може да се направи за в бъдеще, за да бъдат ограничени”, каза той. По думите му те са поставили своите притеснения, че отново ще има мащабно купуване на гласове. „Поискахме МВР да предприеме спешни мерки, заедно с Министерството на правосъдието, за да бъдат превантивно ограничени възможностите за мащабното брокерство. Другият въпрос, който коментирахме беше разчистването на „мъртвите души” от избирателните списъци. Третият въпрос беше огромният брой секции, които има риск да бъдат открити в Турция, където явно от всички поредни избори се фалшифицират на килограм”, каза Валери Симеонов. 

„Премиерът каза, че вече са предприети мерки по почистването на списъците от „мъртви души”. В момента се завършва актуализацията на списъка с хората, които вече не са живи. Също така въпросът с гласовете, които са от чужбина предстои да бъдат установени. По останалите теми проф. Близнашки ни информира, че има няколко случаи на задържани прекупвачи на гласове. Премиерът се ангажира да съдейства за провеждането на съвместно следствие с министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов, чието пряко задължение е осигуряването на нормална атмосфера за провеждане на изборите. Предстои да се срещнем с Йордан Бакалов и да споделим нашите притеснения и препоръки, защото ние имаме виждане по тези въпроси”, каза той. „Не мисля, че непрекъснато трябва да пречим на министър-председателя да си върши работата. Ако е необходимо и видим, че това, което е поето като ангажимент не се изпълнява естествено, че ще поискаме срещи и решения на тези проблеми, защото те касаят България”, каза Валери Симеонов. „Доволен съм от срещата ни с проф. Близнашки, тъй като той в голяма степен познава проблемите, които предстоят да бъдат решени”, допълни още той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване