08/28/14 05:59
(http://www.klassa.bg/)

Защо малчугани висят на компютъра до полунощ?

 Първокласниците да лягат не по-късно от 21 ч., за да получават необходимата им доза сън за възстановяване и растеж. Такава препоръка ще бъде записана в новия наръчник за родители на първолаци, който ще бъде представен официално до началото на учебната година. Помагалото е разработено от Асоциация „Родители" и от образователното министерство. Публикуваме коментари по темата от интернет форумите. Редакцията на „Монитор” не носи отговорност за изказаните мнения.

 

Кой?

 

Това за лягане навреме на малчуганите е добре, за да могат да си почиват след преживяванията си през деня. Но кой и как ще накара безотговорните и егоистични родители, които до късно купонясват с приятели в домашна обстановка?

 

Наблюдател:

 

Цитирам:Грозното писане проваля решаването на математическите задачи. 25% от всички грешки се дължат на нечетливо написани числа. Затова родителите трябва да научат децата си да изписват четливо цифрите, пише още в наръчника за родители на първокласници. Научете го как да решава задачи наум. Решаването на задачи наум помага на детето да автоматизира някои действия и подходи и по-лесно да разпознава и прилага вече усвоени модели, препоръчват още експертите. Сред другите препоръки е децата да бъдат научени да дават бързи отговори до 3 секунди на най-елементарните задачи, свързани с основните положения в математиката. И се питам, защо тогава да се изпращат децата на училище, като родителите ще ги учат?

 

Zaspi:

 

Пиша от дете безобразно грозно. За сметка на това много ме биваше по математика. Та мисълта ми е, че ключът от бараката не е в красивото писане. Родителите да привикнат децата си да четат книги, а на писане и смятане трябва да се научат в училище.

 

Майка:

 

Да сте виждали лекар, който пише четливо?! Едното ми дете пише много красиво и неграмотно. Другото пише ужасно грозно, но без грешки.

 

Ад - това са другите:

 

Совите не са това което са. А чучулигите. А вроденият биологичен ритъм. Навремето тормозеха левичарите да се научат да пишат с дясната ръка, а сега още по-перфидно ще тормозят малчуганите чрез наставления към родителите им.

 

ДИЯТМАКС:

 

Новото е, че учителите ще имат контролна функция как се обучават децата. Само не ми е ясно неграмотните родители как да учат децата си? И за какъв чеп да ги пращат на училище, щом ще ги учат вкъщи! А вкъщи се изучава как да оцеляваш по време на "икономически растеж" – било, като береш, краднеш, или с есемес, все неща, на които в училище няма кой да те научи.

 

В Испания:

 

Пък лягат в 22. Въпросът е, че много родители в България не се занимават с децата си и определено трябва да попрочетат някоя книжка. Дете във 2-ри клас ми се хвали, че играе до 23 на компютъра си...

 

Да, да :)

 

Аз живея в България, но пък брат ми с племенниците живеят в Испания, и то от 8-9 години. Често засичам племенниците ми на 10 и 13 години - ученици в испанско училище, във Фейсбук вечер, когато моите деца отдавна спят. Малкият го хванах един път, и то насред учебната година в 1 часа през нощта да играе игрички. Питам го защо не спи - той ми отговаря, че играе някаква игричка с няколко приятелчета от телефоните. Дали Испания, дали Германия, дали България, дори родителят да е най-съвестен и да кара детето да гаси компютъра и телевизора в 20 часа и да си ляга, детето, повлияно от училищната среда и съучениците си, ще измисли начин да хитрува и да будува нощем.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване