08/28/14 06:07
(http://www.klassa.bg/)

Митинг против расовата дискриминации във Вашингтон

 Митинг против расовата дискриминация и полицейския произвол се проведе в центъра на Вашингтон.

Акцията бе организирана по повод събитията в гр. Фергюсън, щат Мисури, където полицай застреля чернокож младеж, опитал се да открадне кутия цигари.

Митингът, в който взеха участие десетки хиляди жители на Вашингтон, се проведе пред главния вход на министерството на правосъдието, намиращо се недалеч от Белия дом. Сред участниците имаше не само афро-американци, но и деца на смесени бракове.

В ръцете си демонстрантите държаха плакати с надписи "Горе ръцете! Не стреляйте!", "Скърбим за смъртта на Майкъл Браун", "Правосъдие! Възмездие!", "Искаме справедливост!", "Стоп на дискриминацията!" и пр.

Лидерът на общественото движение "Не на страха" Марша Колман призова демонстрантите да подкрепят искането към властите "да бъде прекратено беззаконието по отношение на афро-американците".

Колман прочете петиция, под която са се подписали стотици граждани на САЩ, с искане за щателно разследване на убийството на Майкъл Браун и забрана за правоохранителните органи да носят оръжие.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване