08/28/14 06:27
(http://www.klassa.bg/)

Невероятна драма класира Лудогорец в Шампионската лига

 Лудогорец е вторият български отбор, който се класира в групите наШампионската лига. Осем години след класирането на Левски, България отново има своя представител при най-силните отбори в света.

Двубоят между Лудогорец и Стяуа предложи уникална драма, която може да докара инфаркти на по-запалените фенове на българския шампион.

Разградските "орли" напълно заслужиха своето класиране след рулетката на дузпите, където изненадващо в герой за отбора се превърна защитника Козмин Моци.

Лудогорец трябваше да наваксва изоставане от един гол след мача в Букурещ преди седмица. Разградчани започнаха малко плахо срещата, но след 15-та минута взеха инициативата и се опитаха по всякакъв начин да стигнат до гола. С някои пропуски се отчетоха Мисиджан и Безяк.

Българите стигнаха до така важния гол в последната минута на мача, когато резервата Вандерсон бе точен с много красив удар от границата на наказателното поле. Това ознавачаше че мача ще отиде в продължения.

Там отново българите бяха по-добрия отбор на терена. Съдията пропусна да изгони Варела от Стяуа за втори жълт картон. Именно този Варела бе изведен сам срещу Владо Стоянов две минути преди края на мача и принуди вратаря да го фаулира. Съдията изгони стража на Лудогорец, а Георги Дерменджиев бе направил всички смени.

Това означаваше, че защитникът Козмин Моци трябваше да застане на вратата. Румънският футболист е бивш играч на кръвния враг на Стяуа - Динамо (Букурещ). Козмин Моци изненада всички като хвана две дузпи и класира своя отбор в Шампионската лига.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване