08/28/14 05:56
(http://www.klassa.bg/)

Служебният кабинет доказа, че е надпартиен

 „Служебното правителство е добре скроено. То действа и доказа, че е надпартийно”. Това коментира вчера президентът Росен Плевнелиев близо месец след като назначи временния кабинет „Близнашки”, който ще подготви парламентарните избори на 5 октомври.  Според президента самият начин, по който е било формирано служебното правителство, доказва това. „Ние имаме от крайно леви до крайно десни представители. Като държавен глава се погрижих да покрия целия спектър на българското общество. Затова вярвам, че служебното правителство е добре скроено”, поясни Плевнелиев.

 

Държавният глава подчерта, че временният кабинет спазва конституцията на страната, както и че според законите има всички функции, с изключение на законодателната инициатива.

 

„Не може да се вържат ръцете на едно правителство, когато то е преценило, че има хора, които трябва да бъдат сменени”, заяви още Плевнелиев по повод кадровите рокади, които Георги Близнашки предприема. По думите му ставало въпрос за смени на не повече от няколкостотин служители, което било нищожен процент от цялата администрация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване