08/28/14 16:31
(http://pik.bg)

Християндемократите в Германия обвиняват българите, че емигрират само заради помощите

Християндемократите в Германия обвиняват българите, че емигрират само заради помощите

Християнсоциалистическият съюз - а с него и на германското правителство- набеждава имигрантите от България и Румъния, че са дошли само заради социалните помощи. Това обаче не е аргументирано с цифри, а с предразсъдъци, коментира германското издание Süddeutsche Zeitung. 

ХСС е партия, която поддържа традициите. В основата си това е нещо добро. За съжаление, Съюзът поддържа и лоши традиции. Към тях принадлежи и това да обявяват определени групи хора за "злоупотребяващи": злоупотребяващи с убежище, злоупотребяващи със социалната система, злоупотребяващи с правата. 

През по-голямата част от времето християнсоциалистите са приемали бежанците като 
извършители на злоупотреби. А сега те са намерили нови жертви за тези си кампании: работниците, пристигащи от Румъния и България. 

За съжаление, сега цялото федералното правителство се включва в тази кампания със законопроект. Става дума за обвинения, че единствената причина работниците от Източна Европа да дойдат в Германия са паричните помощи по социалната програма Hartz IV и други социални придобивки. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване