08/29/14 19:31
(http://www.klassa.bg/)

Алфа Рисърч: Дарик е най-слушаното частно радио за първото полугодие на 2014

 Дарик продължава да бъде най-слушаното частно радио в страната, показва последното проучване на социологическа агенция Алфа рисърч. В изследване сред пълнолетното население на България чрез пряко стандартизирано интервю, Дарик се класира категорично на първото място сред частните радиостанции с 17,5% обща аудитория.

Проучването на Алфа Рисърч представя данни за първото полугодие на 2014 година в национален мащаб. След Дарик в изследването на частните радиа се нарежда Веселина с 11,8% обща аудитория, БГ Радио с 10,2%, Радио 1 с 10,1% и N-Joy с 10 %.

В разрера на изследването „редовна аудитория” Дарик също заема първото място сред частните радиостанции в страната с 9,9%, последвано от Веселина с 7,1% редовна аудитория, N-Joy с 5,9% и Радио 1 с 5,3%.

От социологическата агенция съобщават, че аудиторните дялове на медиите се отчитат на базата на два индикатора – предпочитания към заявената медия и време, в която тя е била следена. Данните се формират от броя на слушателите, посочили съответната радиостанция като предпочитана или допълваща.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване