08/29/14 09:12
(http://www.klassa.bg/)

Михаил Билалов открива своя школа по актьорско майсторство

      От 20 семптември звездата от „Под прикритие” стартира практически курс по актьорско майсторство за кино в София. В продължение на 15 дни любимецът на тв публиката ще преподава на студентите си правилата и техниките, които могат веднага да се приложат пред камерата. За по-нетърпеливите Билалов вече е разкрил някои трикове на сайта http://mihailbilalov.com. В поредица видеоклипове той показва кои са основните грешки по време на снимки и кога актьорът театралничи, преиграва или кара публиката да се прозява.

Само избрани обаче ще имат късмет да разберат лично от него как да избегнат професионалните капани. Билалов ще сформира курс с минимален брой участници след прослушвания на 16 и 17 септември в столицата. Одобрените ще преминат през интензивно обучение - 120 астрономически часа, разпределени в пет седмици. Обем, който значително надхвърля предвидените часове по актьорско майсторство за кино в специализираните учебни заведения.

     Билалов ще работи с малка група, за да си партнира лично с всеки в нея. Студентите му ще се упражняват пред камера, ще наблюдават и анализира играта си. Освен това ще се срещнат с утвърдени режисьори, актьори, сценаристи и оператори, от които ще научат тънкостите на професията. „Програмата ще е еднакво интересна и полезна както за тези, които нямат никакъв опит пред кинокамера, така и за онези, които притежават нужните познания, но искат да се усъвършенстват. Да играеш пред камера е умение, което може да се овладее. Но за това е нужно търпение, всеотдайност и страст”, заявява известният актьор, който се отнася с огромно внимание и  уважение към мечатата на всеки да стане истинска кинозвезда. Своите най-добри ученици той ще препоръча на режисьори и продукции.

     В курса Михаил Билалов ще сподели собствения си, немалък професионален опит в сериалите. В последните години той спечели публиката с култовия образ на мафиота Петър Туджаров-Джаро в „Под прикритие“, а по-късно се появи на малкия екран като вестникаря Никола Моллов в „Четвърта власт“. Към тези роли добавяме изключителните му образи в театралните спектакли „Мадам Бътерфлай” и „Козата или коя е Силвия?“, за които има съответно „Аскеер” и ИКАР.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване