08/29/14 17:25
(http://pik.bg)

Огнен ад в Бургас! Пламна закусвалнята на собственика на автобуса-ковчег от магистрала "Тракия" (снимки)

Огнен ад в Бургас! Пламна закусвалнята на собственика на автобуса-ковчег от магистрала "Тракия" (снимки)

Закусвалня „Симит Сарай“ на Ениз Ченгел горя, съобщи Флагман.бг

Заведението се намира срещу градинката на гарата. В момента пожарникари гасят пламъците. В същото време служители на закусвалнята зарязаха газови бутилки насред улицата пред сащисаните минувачи.

Пламъците избухнали от втория етаж, където се намират сервизните помещения и където се правят баничките. Кола на Противопожарна и аварийна безопасност е реагирала за броени минути. Огънят е потушен. "Само бързата намеса на пожарникарите предотврати по-голяма трагедия и да не се стигне до избухването на газовите бутилки", каза очевидци.

Преминаването на противопожарните автомобили до старите къщи в тази част на града е изключително затруднено, както от тесните улици, така и от спрелите по тях леки и лекотоварни автомобили. Въпреки това в изключително кратък период от време бургаските огнеборци са успели да потушат запалването, предизвикано от малка туристическа газова бутилка, ползвана за готвене, която е неутрализирана преди да нанесе по-значими щети. От инцидента няма пострадали.
Припомняме, че сградата на заведението за бързо хранене е разположена в супер-центъра на Бургас непосредствено срещу здание с архитектурна стойност, което нееднократно в годините бе предмет на случайни пожари, предизвикани от клошари.





Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване