08/29/14 10:50
(http://pik.bg)

Първо в ПИК! Борисов: Анализът за финансовото състояние на държавата не цели политически дивиденти

Първо в ПИК! Борисов: Анализът за финансовото състояние на държавата не цели политически дивиденти

Анализът, който представихме, не цели политически дивиденти. Още при приемането на бюджета за тази година предупреждавахме, че има проблеми с приходната част. Сега вече проблемите не са само колко е дефицитът, а как да се финансира. Това заявява Бойко Борисов чрез личния си профил във Фейсбук.

"Сумата на дълга, която цитирахме, е точна и тя лесно може да се изчисли, ако се сумира новият дефицит, който не е предвиден във фискалния резерв, извънредните емисии за подкрепа на банковата ликвидиност и средствата, необходими за изплащане на гарантираните депозити в КТБ. Нека ние да сме грешните! Ако ние грешим, с този дълг ще увеличим резервите на държавата, което едва ли е лошо. В този конкретен случай ще сме радостни, ако грешим, но ако сме неподготвени за рисковете, които ни очакват в началото на 2015 година, няма да има значение кой е бил прав!", посочва лидерът на ГЕРБ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване