08/30/14 18:05
(http://pik.bg)

Заловиха затворника рецидивист, избягал от Самораново! Офейкал, за да помага на арестувания си син

Заловиха затворника рецидивист, избягал от Самораново! Офейкал, за да помага на арестувания си син

Избягалият на 28 август затворник от затворническото общежитие край Самораново Николай Сашков бе заловен  в центъра на Радомир.  Началникът на общежитието Георги Стателов е присъствал лично на задържането му, информира в. "Вяра".

Рецидивистът обирджия е конвоиран към районното полицейско управление в Дупница. Сашков успя да избяга от общежитието, където се настаняват осъдени с по-леки присъди и охраната там е по-лека.

Причина за бягството на затворника няколко месеца преди да бъде освободен са семейни проблеми, синът му бил арестуван в Радомир. Сашков излежава присъда от девет месеца за кражба на желязо. Втора причина за бягството на Николай Сашков от затворническото общежитие в дупнишкото село Самораново е липсата на психолог, де факто има двама формални, единият от които е съпругата на затворническия шеф Георги Стателов-Веселка Стателова.

Напоследък Николай е бил безкрайно притеснен и е била очевидна нуждата от специалист, който да спре безпокойството му. Той е получил информация, че неговият син е арестуван. Радомирецът дни наред се е молил на шефа си Георги Стателов да го пусне. Съпругата му в момента е по майчинство. Затворниците искат проверка, защото подозират, че Стателова се е водила на работа без да има необходимият ценз.

Шефът на затвора в Бобов дол Александър Апостолов заяви, че липсват достатъчно надзиратели, затова затворникът е избягал.

Сега Сашков може де лежи още две години, вместо оставащите му 4-5 месеца.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване