08/30/14 17:27
(http://www.klassa.bg/)

Има съпротива, нежелание, умора у хората, които ни подкрепят, и тръгвайки на избори, ние не можем да им натрапваме коалиции

  БСП си е извлекла поуките от това как трябва да правим партньорства и коалиции, особено в управлението. Има съпротива, нежелание, умора у хората, които ни подкрепят, и тръгвайки на избори, искайки доверието на хората, ние не можем да им натрапваме коалиции. Това каза Мая Манолова от БСП в предаването „Събуди се” на Нова телевизия.
Според нея коалиции в бъдещия парламент на този етап изглеждат невъзможни и заради нежеланието и „от другата страна“.
Манолова припомни, че след предсрочните парламентарни избори през 2013 г., когато БСП спечели 83 мандата, е било ясно, че управлението ще бъде нестабилно откъм парламентарна подкрепа и че партньорството с ДПС е рисково.
„Държавата беше в криза. Какво направи Борисов тогава? Той просто хвърли оставка и ние поехме отговорност. И сега плащаме и заради грешките, които направихме, и заради факта, че поехме управлението на държавата в нестабилна и сложна ситуация, защото мислехме за държавата, а не за дивидентите на БСП“, каза Манолова.
Тя определи като несериозни заявленията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ако няма мнозинство в следващия парламент, няма да поеме управлението на страната. 
„Това е безотговорно поведение. Борисов и ГЕРБ се интересуват само от това как да влязат във властта, как да управляват те и затова сценариите, които чертаят, са свързани с техния конкретен партиен интерес, не със състоянието в държавата. Не приемаме вариант, в който Бойко Борисов казва „Ако не получа възможност да управлявам, ще вървим на избори, докато не ги спечелим убедително, а дотогава ще управлява служебно правителство“, защото това не е добре за хората. Освен това това служебно правителство е правителство на ГЕРБ – това е план „Б“ на Бойко Борисов, да управлява или чрез собствено правителство, или чрез второто си правителство“, обясни Манолова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване