08/30/14 20:29
(http://pik.bg)

Кабинетът "Орешарски" бил с напълно блокирана образователна реформа

Кабинетът "Орешарски" бил с напълно блокирана образователна реформа

Най-важното за всички български граждани е перспективата за лично развитие, но за да се случи това е необходимо да се направи образователна реформа. Това заяви народният представител в 42-то Народно събрание Милена Дамянова пред над 140 младежи по време на седмия летен университет на МГЕРБ във Варна. „По време на управлението си кабинетът „Орешарски“ напълно блокирана образователна реформа. Безотговорното отношение и некомпетентността в сферата на образованието оказват съществено влияние върху качеството на живот на поколения напред“, посочи Дамянова. Тя припомни, че по времето на ГЕРБ бе приет нов Закон за предучилищното и училищното образование, въведе се задължителна детска градина за 5 годишните, което означава по-голяма загриженост на държавата. Милена Дамянова допълни още, че 106 млн. бяха инвестирани в занимание по интереси и 9 млн. за кариерни средства. Предприемачеството се въведе като целенасочена политика. „Бавенето на тази реформа отстрана на предишното правителство граничеше с престъпление“, категорична бе Дамянова. 

„ГЕРБ извоюва най-много средства за здравната реформа през 2013г. 300 млн. евро европейско финансиране подсигури управлението на ГЕРБ за болниците, което даде възможност за промяна на инфраструктурата в лечебните заведения“, заяви народният представител в 42-то Народно събрание Десислава Атанасова. Тя допълни още, че по времето на правителството на Борисов са постъпили 160 млн. повече здравни вноски. „За нас най-важните приоритети за здравната система са качество, достъпност и ефективност. Единственото, което направи правителството на Орешарски е, че доведе здравеопазването до пълен колапс“, посочи Атанасова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване