08/30/14 07:48
(http://www.klassa.bg/)

Костюмът на Обама разтърси САЩ

 Президентът на САЩ Барак Обама предизвика неочаквано бурни емоции с костюма, с който се появи на брифинг в Белия дом, съобщиха световните медии. В дневния ред на доклада на президента бе включена ситуацията в Украйна и Сирия. Обама заяви, че САЩ не планират военни действия за решаване на украинския проблем и не търсят военно противопоставяне с Русия, както и че засега не са разработили стратегия за военни действия срещу групировката „Ислямска държава“ в Сирия.

 

Вниманието на публиката обаче бе привлечено от необичайния за американския президент бежов костюм. Още преди началото на речта му Twitter бе залян от иронични коментари за облеклото му. „Извинявам се, но в такъв костюм не може да се обяви война“, коментира в Twitter журналистът от „Уолстрийт джърнъл“ Деймиън Палета.

 

Други припомнят изявление на президента от 2012 г., когато той обявява, че носи само сиви и сини костюми. Тогава Обама обяснява избора си с това, че има много по-важни решения за вземане и не може да отдава внимание на такива дреболии. Какво ли го е накарало да се промени, питат се в мрежата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване