08/30/14 08:33
(http://www.klassa.bg/)

Финансите са просто нещо – 1 и 1 прави 2

 Финансите са просто нещо – едно и едно прави две, и ако нямаш две, трябва да кажеш откъде ще вземеш липсващата част. До този извод стигна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който откри кравеферма в Самуилово.

Той обвини политическите си опоненти, че се надяват след изборите ГЕРБ да поемат негативите за лошото финансово състояние на страната. Тези, които смятат, че не трябва да се тегли заем, да кажат откъде ще вземем средства за погасяване на вноските за външния дълг, каза още председателят на ГЕРБ, цитиран от БТВ. 

Той припомни, че първата вноска по външния дълг трябва да е през ноември и от банковата ни система ще излязат 1,3 млрд. лева. Борисов посочи, че ако се забави съставянето на новото правителството, няма да има време да се излезе на пазарите и да се иска нов дълг. Той заяви, че ако това се прави в последния момент, новият заем ще бъде с по-голям лихвен процент.

А тегленето на заем, според Борисов е неизбежно, тъй като България не разполага с финансов ресурс за плащане на вноските. „Свиването на разходите, което препоръчват финансистите, какво означава това? Да се отрежат парите за здраве, на земеделците, да не изплатим 200 млн. на МВР, да не изплатим майчинските? ”, заяви Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ бе в сливенското село Самуилово, където откри нова кравеферма на стойност 1,5 млн.лева, осигурени от ОП "Развитие на селските райони".

 

 

Цветан Цветанов:
Реформаторите са в пубертетска възраст

Реформаторите са в пубертетска възраст и ние трябва да не се засягаме чак толкова много от действията им. Това каза Цветан Цветанов пред Агенция „Фокус” по повод позицията на Реформаторският блок кои от лидерите на ПП ГЕРБ е добре да участват в изборите и кои не.

„Аз смятам, че ГЕРБ вече натрупа доста опит. Цветан Цветанов коментира, че условия на практика се поставят само от българските избиратели. Станахме по-мъдри, станахме по-отговорни, в отговор на. Ние отдаваме подобно поведение на реформаторите като това, че те в момента са в една пубертетска възраст и все пак, като по-зрели хора, трябва да не се засягаме чак толкова много, защото съм убеден, че след 5 октомври ще трябва да седнем на една маса и да разговаряме с тях”, коментира още той. Цветанов добави, че при мнозинство от 121 мандата, от партията няма да позволят да бъдат поставяни безпринципни условия. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване