08/31/14 07:26
(http://www.klassa.bg/)

Първата ни ракета с нов рекорд – 40 победи за сезона

 Григор Димитров стигна за първи път до третия кръг на турнира от Големия шлем US Open, след като записа поредния си рекорд – 40 победи за сезона. Той не само елиминира израелеца Дуди Села, но го направи по най-убедителни начин – с 6:1, 6:2, 6:2 за час и 29 минути. Това му осигури

 

$105 090 от наградния фонд и 90 точки

 

за световната ранглиста. Следващият съперник на първата ни ракета (в момента №8 в света) е белгиецът Давид Гофен, 56-и в ранглистата на ATP, който спря Жоао Соуса (Пор) с 6:4, 6:2, 6:0. Коментаторите твърдят, че Гофен е в страхотна форма, защото е спечелил 27 от последните си 28 мача и е взел 3 титли от турнири „Чалънджър” и една (първа в кариерата му) на АТП тура в Кицбюел. Единствената му загуба пък е на 1/4-финалите миналата седмица в Уинстън Салем от Йежи Янович (Пол), който победи и Гришо на старта в Синсинати. Гофен обаче не е срещал тенисист от класата на Димитров този сезон, а от минали години има 3 загуби от него. Ако преодолее и този съперник, Григор ще играе на 1/8-финалите срещу победителя от френския мач Гаел Монфис – Ришар Гаске.

 

В срещата със Села Димитров вкара 65% първи сервис и сподели пред микрофона на Барбара Шет за „Евроспорт”: „Можех да сервирам и по-добре, но най-важното е, че вече имам две победи зад гърба си. Да спечеля мача ­ това е нещото, което исках да постигна, така че съм доволен. Страхотно е, че съм в трети кръг на турнир като US Open, особено на фона на това, че тук не бях печелил мач. Досега Откритото първенство на САЩ представляваше доста труден за мен турнир, но нещата вече се подредиха.

 

Важно бе да спечеля бързо при тези условия за игра. Доволен съм от представянето си през последните няколко месеца, но в същото време имам сериозни очаквания към себе си.”

 

Другият

 

коментатор на „Евроспорт” Матс Виландер веднага оцени стореното

 

от българина. „Когато сервираш добре и поведеш с ранен пробив, това ти помага и мачът се развива по-комфортно за теб, каза бившият №1 в света.­ Григор е на път да затвори устата на всички критици от миналото, а в Австралия за малко не победи Надал.”

 

„Зная, че очакванията към мен са доста големи и се надявам да ги оправдая, уточни Димитров. ­ Целта ми за сезона е да се класирам за финалния „Мастърс” в Лондон, но най-важното е да работя упорито всеки ден. Това е необходимо, ако искам да направя следващата крачка към по-високото ниво.”

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване