08/31/14 11:33
(http://pik.bg)

Росен Петров: ББЦ ще помогне на бизнеса, но срещу нови работни места

Росен Петров: ББЦ ще помогне на бизнеса, но срещу нови работни места

Обявеното от "България без цензура" откриване на 1 млн. работни места за два мандата е амбициозна задача, но не и непостижима. Българите трудно вече вярват, че може да се случи нещо хубаво, защото години наред са лъгани от управляващите и са се напатили от неизпълнени обещания. Ние не сме били във властта, не сме лъгали. ББЦ дава не само обещание за справяне с безработицата, но и мерките, с които да се случи. Това каза зам.-председателят на ББЦ Росен Петров в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Откриването на нови работни места ще се случи, когато държавата влезе във функциите си и вземе мерки за икономически растеж. "Ако държавата си беше на мястото, нямаше да има и гладуващи работниците като бедстващите служители на "Напоителни системи", обясни Петров.

За да се отворят тези работни места трябва да се подпомогне бизнесът. Държавата може да създаде облекчени условия за предприемачите, но в замяна ние ще искаме да се наемат нови работници. Като част от мерките в нашата управленска програма са стимулиране на малки фирми, които имат наети до 9 души. Друга мярка предвижда уреждане на данъчни облекчения за нови работни места.

"У нас да отвориш магазин е по-трудно, отколкото да отвориш американска военна база. За да бъдеш таксиджия са нужни 49 документа, а да си вземеш оръжие, далеч по малко, което не е нормално. Така че, трябва да се отървем от рекета, който се налага на бизнеса. Ако не се направят тези промени, токът пак ще си скача с 50% и хората пак ще излязат по улиците. Това ще се случи, колкото и Борисов да се бие в гърдите, че му трябват 160 депутата, за да оправи нещата. И с 240 депутати, ако си кара по старому, нищо няма да се промени. Причината за последните протести е че обществото вече не е търпеливо и иска да се изпълняват обещанията", каза Петров.

Когато политиците не изпълняват обещанията си, самото общество им налага санкции, каза Петров и припомни, че заради това почти всички правителства у нас от началото на прехода не са успявали да изкарат последователно по два мандата.

Росен Петров каза още, че кампанията на ББЦ на тези избори ще бъде позитивна. "Има много проблеми, които чакат решения, и няма смисъл да се обиждаме един друг. Преди време Кирил Маричков беше казал, че ако впрегнем омразата на българите, ще имаме толкова енергия, че Белене и Южен поток няма да ни трябва. Нека водим битката на вота с управленски програми, а не с лични нападки", призова зам.-председателят на ББЦ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване