09/01/14 20:16
(http://www.klassa.bg/)

BGVot – даваме мнението си през смартфона

 BGVot е мобилно приложение, което позволява на всеки българин да гласува от мобилния си телефон по теми от общонационално значение. Апликацията не е просто социологически инструмент, а доказателство, че въвеждането на електронното гласуване в страната е крачка към бъдещето. Причината за това е непробиваемата сигурност на BGVot. Приложението е подсигурено от специални патентовани алгоритми, които не позволяват един потребител да гласува повече от веднъж, независимо с колко устройства разполага. Веднъж подаденият вот не може да бъде променян. Защитени са и личните данни на потребителите, които са предпочели да не гласуват анонимно.
Вече над 2000 души ползват приложението и гласуват по теми като ЗА или ПРОТИВ задължителната военна служба, какви благотворителни каузи подкрепяш и др. BGVot може да се ползва и от българите зад граница, които дават своето мнение по наболелите въпроси в страната ни. Приложението е разработено от младите варненски технократи „Щрак”. Вдъхновени от идеята за пряка демокрация, през октомври 2013 г. те започват работа по апа и няколко месеца по-късно BGVot е напълно функциониращо и безплатно приложение за смартфони с iOS и Android платформи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване