09/01/14 20:13
(http://www.klassa.bg/)

Parrot Jumping Sumo – техно играчки за малки и големи

 Малки и големи обичат да си играят с електронни играчки и джаджи от всякакъв вид. Именно за тях Parrot пуска нова серия дронове, която е повече от уникална със своите нови възможности. Преди време те създадоха дрона Parrot AR.Drone 2.0, който можеше да лети навсякъде – над блокове, митинги, спортни събития, в гората и планината – навсякъде. Сега от Parrot ни предлагат най-новата си джаджа - Parrot Jumping Sumo - мини роботче на две колела с невероятно откачени способности. То не е точно дрон, защото не може да лети, но пък прави редица други неща.

 

На първо място Parrot Jumping Sumo може да бяга. И то как – със скорост до 2 м/сек. Двете му колела се раздалечават при по-висока скорост, за да подпомагат стабилността, и се прибират по-плътно до тялото, когато трябва да навигира из по-тесни места. На второ място роботчето може да скача на височина от 80 сантиметра – достатъчно, за да се качи на някоя маса или да прескочи изпречило се на пътя му препятствие. Способен е също да избутва по-леки предмети.

 

Parrot Jumping Sumo се управлява посредством мобилния ни телефон или таблет. Чрез безплатното приложение FreeFlight 3 можете да го накарате да изпълнява най-разнообразни акробатични номера. А в зависимост от това как го управлявате, дронът изразява настроението си с различни забавни звуци. Когато го вземете в ръка, не се стряскайте от това, че очите му светват в червено – не се готви да ви нападне, а точно обратното, функцията за скачане се изключва.

 

Можете да наблюдавате какво прави малкият сумо борец по всяко време благодарение на широкоъгълната камера в предната му част. Имате възможност да го управлявате на разстояние до 50 метра, като той сам си създава wi-fi мрежа, чрез която получава напътствията ви.

 

Вградената батерия издържа до 20 минути джиткане напред-назад. Няма препятствие, което да се опъне на Parrot Jumping Sumo. Продуктите от серията се предлагат у нас от „зарчетата“ (www.dice.bg), като при тях могат да бъдат намерени и други модели летящи и бягащи дронове. Цената на Parrot Jumping Sumo е 299 лева. Dice.bg предлагат и резервни части за всички видове дронове, тъй като малко или много понякога се налагат замени на определени чаркове, особено при летящите машинки.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване