09/01/14 18:22
(http://pik.bg)

Интрига в Реформаторския блок! Лидерът в Благоевград изненадващо отпадна от депутатската листа

Интрига в Реформаторския блок! Лидерът в Благоевград изненадващо отпадна от депутатската листа

Бившият шеф на НСС ген. Атанас Атанасов ще води депутатската листа на Реформаторския блок за Благоевградска област. Утвърждаването на водачите и подреждането на листите на 7-те партии в дясната коалиция стана на национален форум в столицата, пише "Струма Бг".

При подреждането са участвали национални и местни лидери, като е спазван принципът на партийната квота, съобразно резултатите от предишните парламентари и евроизбори, обясниха председателят на ДСБ - Благоевград Калоян Ханджийски и областният координатор на ДБГ адвокат Ана Бистричка.

След зам. председателя на ДСБ ген. Атанас Атанасов на втора позиция е поставен имиджмейкърът Веселин Пенев от ръководството на Народна партия „Свобода и достойнство“ на ексдепутата от ДПС Корман Исмаилов. На трето място е одобрена благоевградската адвокатка Ана Бистричка от Движение „България на гражданите”, а четвъртото е за СДС.

Както се очакваше, то трябваше да бъде заето от председателя на синята партия в Благоевград д-р Георги Георгиев, но той не е бил на преговорите и на мястото е поставен Борислав Миланов.

Шефът на СДС в Благоевград д-р Георги Георгиев изобщо не е в листата, което попарило политическите му приятели Ана Бистричка и Калоян Ханджийски. Те попитали преговарящия от СДС за листата в 1 МИР - Благоевград, но той казал, че това си е тяхна вътрешна работа. Д-р Георги Георгиев вчера не бе открит за коментар на ситуацията.

Петият в листата на РБ за Пиринско е адвокат Милуш Бараков, бивш председател на Окръжен съд - Благоевград, който е активист на БЗНС. На шеста позиция е поставен блогърът Иво Божков, който е от гражданската квота. Председателят на ДСБ - Благоевград Калоян Ханджийски е на седмо място, в листата е включена и Гергана Зайкова от ДБГ.

Подреждането на листата е създало напрежение, тъй като в избираемата зона са лица извън Благоевградска област. И ако водачът генерал Атанас Атанасов е национално разпознаваема фигура, то вторият в листата Веселин Пенев от НПСД е напълно неизвестен. Точно това са посочили като възражение срещу тази кандидатура от партия Движение „България на гражданите” на Миглена Кунева, което обаче не е прието.

В крайна сметка листата след водача би могла да бъде пренаредена при самото гласуване с преференцията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване