09/01/14 14:25
(http://www.dnevnik.bg/)

Премиерът поиска от областните управители да противодействат на купуването на гласове


Областните управители да са безпристрастни, да дадат равен старт на всички политически сили и да се борят безкомпромисно с всичко прояви на търговия с гласове, поиска от тях министър-председателят проф. Георги Близнашки на работна среща днес. На нея е била обсъдена подготовката на изборите за народни представители на 5 октомври, съобщиха от правителствената информационна служба.

Областните управители са отчели, че са съставени всички районни избирателни комисии, създадени са условия за тяхната нормална работа, поддържа се добра координация между областните администрации. "Нашата цел е да създадем нормални условия в страната за произвеждането на изборите, да се успокоят страстите след изминалата напрегна година", казал Близнашки. Той призовал областните управители да не проявяват никакви пристрастия в своята работа.

"Срещайте се с всички политически сили, всички трябва да имат равни изходни позиции. Задачата ни е да постигнем онзи краен легитимен резултат, който ще бъде приет от обществото", изтъкнал премиерът.

Той поиска от областните управители, които смятат да се включат активно в предизборната кампания, да освободят заеманите от тях постове, като излизането в отпуск не било приемлив вариант.

Министър-председателят обърнал внимание на областните управители и на противодействието на купуването на гласове. "Не трябва да се правят никакви компромиси. Огнищата на местно ниво са известни, контингентът – също. Установете добро сътрудничество с правоохранителните органи, за да се пресече това явление в зародиш", препоръчал Близнашки.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване