09/02/14 04:35
(http://www.klassa.bg/)

Англичаните атакуват пазара на ниви

 Британците се завръщат в България като купувачи на земи. Това обяснява пред „Ню Йорк Таймс” Полина Стойкова, главен оперативен мениджър на базираната в София агенция Bulgarian Properties. Английските купувачи, които допринесоха за надуването на имотния балон у нас, изчезнаха в голяма степен след 2008 г. Оттогава те са заменени основно от руснаци и украинци. Тази година обаче се завръщат към българския пазар, като броят им расте сериозно през последните два месеца, обяснява Стойкова, цитирана от econ.bg. По думите й този тренд се очаква да продължи и в следващите месеци.

 

В момента руснаците продължават да са най-голямата група купувачи на имоти у нас, отбелязва изданието. Освен тях купувачи са още хората от Германия, Франция, Холандия, Белгия, Украйна, скандинавските страни, САЩ, Канада и Австралия, обясняват брокерите.

 

През последните две години сериозен интерес към покупка на имоти у нас имат бизнесмени от Близкия изток и страни като Ливан, Обединените арабски емирства, Сирия и Пакистан, обяснява Станислав Петров, мениджър продажби в Select Properties Bulgaria.

 

В момента около 10% от българския жилищен пазар се формира от чуждестранни купувачи, обяснява той. Чуждите купувачи, повечето от които търсят ваканционни апартаменти или къщи, обикновено са привлечени от черноморското крайбрежие. Затова най-атрактивни са жилищата във Варна и Бургас, следвани от ски курортите като Пампорово и Боровец. Столицата София е третото най-предпочитано място за покупка на имот сред чуждестранните купувачи, като цените там са по-високи от тези по Черноморието или в ски курортите”, допълва Петров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване