09/02/14 17:10
(http://pik.bg)

Гигантски кораб навлиза в Бургас, на борда му ще заваряват тръбите за "Южен поток" (видео)

Гигантски кораб навлиза в Бургас, на борда му ще заваряват тръбите за "Южен поток" (видео)

Тръбополагащият кораб "Касторо сей", на борда на който ще бъдат заварявани тръбите за газопровода "Южен поток", преди да бъдат спуснати на морското дъно, вече е в Бургаския залив и се придвижва към пристанище "Запад", съобщава Флагман.

Внушителният плавателен съд пристига от Италия, след броени минути ще хвърли котва на 32-ро корабно място, чиято дълбочина единствена в акваторията на Бургаския залив може да приеме кораби с подобни параметри.  „Касторо сей” е с внушителни размери, два пъти по-голям от о. Света Анастасия - 140 на 60 м. На него някои от тръбите ще се карат до мястото, където ще бъдат полагани под вода, а тези, които не може да поеме, ще бъдат транспортирани с баржата. Корабът постоянно ще извършва курсове, докато се строи „Южен поток”.

Специализираната баржа ще се използва за по-нататъшна подготовка на строителството. На нея 12-метровите тръби ще се заваряват на групи по четири. Така всяка част от газопровода ще бъде с дължина 48 метра. Доставките на тръби за проекта се извършват регулярно в пристанище "Запад". В момента в порта вече са складирани около 18 000 броя тръби.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване